Sivut

lauantai 1. kesäkuuta 2013

30# edelleen number one

Täällä taas. Taidanki mennä suoraan asiaan. Eli toissa keskiviikkona mulla oli tosiaan tunti ja meillä sattuki olemaan koulua. Mulla oli aluksi tarkotus mennä Maddella, mutta sain sitte kuitenki mennä Ricalla. Rica on siis ollut nyt melko pitkän aikaa lomilla, kun sai varsan. Nyt kuitenkin palailee pikkuhiljaa tuntikäyttöön ainakin hetkeksi. Se meniki edellisellä nii pääsin vaa hyppäämää selkään. Mentiinki sitte kentällä. Alkuverkkojen jälkeen alettiinki jo ihan kunnolla töihin. Tehtävänä oli tehdä väistö pitkän sivun alusta keskihalkaisijalle, jossa suoristettiin ja nostettiin laukka ja tehtiin laukassa ympyrä. Sitten ravilla pitkäsivu ja alusta. Melkein koko tunti tultiinki tuota samaa tehtävää, eri suunnassa vaan. Lopussa kuitenki hypättiin ympyrällä pientä kavalettia ja riksu oli vähä innoissaan piiiitkän hyppytauon jälkeen. Mutta tosi kiva heppa Rica kyllä on!






   

Sitten pääsinki ratsastelemaa vasta seuraavana keskiviikkona, kun oli tunti. Hypättiin ilman satulaa ja oli tarkotus mennä Ilolla, mutta se olis menny neljä tuntia jos oisin sillä vielä menny, nii kävin sen vaihtamassa, vaikka mieli ei tehnykkää. Siinä oli sitte tullu joku sekaannus nii siksi. Mutta jouduin sitte ottamaan nolon laamabanaanimadon eli siis Alinan. Noh, meitä ei ollu ku kolme nii tehtii sitte vähä kaikenlaista! Hypeltiin ja temppuiltiin siellä selässä. Menihän tuo ihan ok, vaikka Alina onki yhenlaine mato mut pyssyin sentää kyyissäki.





   

Sitten torstaina aattelinki mennä Viivillä ratsastamaan, kun maritaa ei ollu näkyny nii sais seki vähä liikuntaa. No mahduin sitte kuuen koulutunnille. Ensin verkkailtiin maneesissa, jonka jälkeen siirryttiin kentälle. Aluksi tultiin käynnissä sllain, että toisella pitkällä sivulla mentiin avoa, jonka jälkeen käännyttiin keskihalkasijalle ja tehtiin kolme volttia. Sitä alettiin sitte tuleen pikkuhiljaa ravissakin. Ongelmanahan mulla oli se, että tuo hevonen on niin älyttömän iso ja vahva, nii saan tehä ihan selvät avut, jotta se tuntuis Viivillä jossaki. Välillä se sitte kaahottiki, mutta tuli sieltä iha hyviäki pätkiä aina väliin. Sitte alettinki tulemaa pelkkiä laukkavoltteja keskihalkaisijalla. Noh, meillähän se meni sitte ensimmäisellä kerralla niin, että kun hiastin raviin, Viivi kompastu ja meni nokalleen niin että loppuen lopuksi tulin sitte alas sieltä. Ei kuitenkaa käyny, joten takas selkään ja alusta. Laukat onnistu tunnilla varmaan parhaiten! Tunnin jälkeen mun piti vielä käyä Alinalla maastossa hyppäämässä yhen ojan yli ku se ei olllu oikee suosstunu menemää siitä vissii .. No pienen taistelun jälkeen se meni siitä sitte jotenki.


   

Seuraavalla kerralla ratsastus tulikin melko yllättäen, nimittäin lähin merelle katsomaan maanantain kuuden tuntia, ku ne meni uittamaan. Noh, sitte tosiaan jonkun aikaa ne siellä uiskenteli, kunnes aksu tippu namulta ja lopulta namu sitte karkas ja lähti rantaan. Salen kans tehtiin sitte semmonen vaihtokauppa, että minä otin Salelta kypärän ja hyppäsin Toton selkään ku Sale lähti metsästämään namua. Kävin sitte muiden kanssa jonkin aikaa uimassa ja sainki sitte ratsastella Toton tallille asti. Namuki saatiin rannassa kiinni. Ravailtiin vielä kentällä vähä lopuksi ja sitte käveltii tallille ja hoidin Toton pois.



Sitten loppuviikon oonki saanu ratsastella ihan kunnolla ! Keskiviikosta tähän päivään oon menny siis Totolla uittoa sekä koulua satulalla ja ilman, Iloa oon syötelly selästä ja hypänny puol tuntia, Ollilla esteitä puoli tuntia ja koulua satulalla puolet ja ilman puolet, Lulua uittanu sekä Ricalla menny vähäsen ilman satulaa. Niistä en taija jaksaa sen enempää selitellä, ku tästä tulee muuten iha ylipitkä. Huomenna ois vielä tarkotus vääntää Totolla koulua ja muutanki sitten kokonaan tallille ens viikoksi ku oon leiriavustajana. Otan kuitenki koneen mukaan nii katotaan ehinkö postailla ! Nyt hyviä lomia kaikille tämän viikkokoosteen myötä (:

   

3 kommenttia: